Privé

Ik ben geboren in 1997 in Geldermalsen. Daarna ben ik al snel verhuisd naar het mooie Woudenberg. Ik ben daar opgegroeid met mijn ouders en zus. In april 2021 ben ik getrouwd met mijn lieve man Allard Stark. Samen wonen we nu in Woudenberg. Op 19 april 2022 is ons dochtertje Esther geboren.

Opleiding

Ik ben mijn schoolloopbaan begonnen op de basisschool De Wartburg in Woudenberg. Daarna heb ik het vwo gedaan op het Van Lodensteincollege in Amersfoort. 

Na het behalen van mijn diploma ben ik naar de Academische Pabo gegaan. Ik volgde de lessen op De Driestar in Gouda en online bij de Open Universiteit (Onderwijskunde). 

Werk

Sinds 2020 ben ik leerkracht op het VSO-ZML (voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen). Ik werk daar met leerlingen van ongeveer 16-19 jaar. Deze leerlingen hebben een beperking zoals bijvoorbeeld autisme of het syndroom van Down. 

Auteur

Ik hield vroeger al van verhalen schrijven, maar toen deed ik het incidenteel. Als het moest voor een opdracht op school, dan schreef ik het graag. Maar ik had niet de moed om er verder iets mee te doen. 

Totdat ik in december 2018 de kerstverhalenwedstrijd van de GezinsGids en diverse jongerenorganisaties won. De prijs was een schrijfcursus van Els Florijn. Zij moedigde mij aan om verder te schrijven en gaf mij nuttige tips. 

Een paar maanden daarna won ik in april 2019 de verhalenwedstrijd van het RD en de Bonisa. Mijn verhaal verscheen in het Reformatorisch Dagblad samen met een interview. 

Deze wedstrijden gaven mij de stimulans om meer te doen met mijn talent om verhalen te schrijven. Daarom ben ik begonnen aan een vervolgverhaal voor het jongerenblad Daniël. Dit verhaal is uitgegroeid tot mijn eerste roman Ondergaande zon (april 2021). Een leuk detail: mijn eerste boek kwam op onze trouwdag uit en werd overhandigd tijdens de drive-in receptie door Evert Barten namens de Banier. 

Mijn tweede roman is 'Een lied tussen de doornen' (maart 2022). Hier gaat het over de waargebeurde geschiedenis van twee zussen die een opvangtehuis voor Joodse kinderen hebben. 

Inmiddels ben ik ook al aan mijn derde roman begonnen. Dat is ook weer een verhaal dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. Om een tipje van de sluier op te lichten: het gaat over iemand met anorexia. 

Stijl

Ik hou van boeken die realistisch zijn en het leven beschrijven zoals het is. Ik vind het daarom boeiend om een historische gebeurtenis uit te diepen en daarover een boek te schrijven. Maar tegelijkertijd pak ik ook de vrijheid om het verhaal wel te buigen naar een christelijke inhoud. Ik wil graag met mijn boeken ook laten zien dat er door alle jaren heen dingen zijn gebeurd die mensen hebben geraakt en die wat met hen deden. Daarbij speelt God voor mij een belangrijke rol. De christelijke thema's zullen daarom ook zeker terugkomen in mijn verhalen. 

Hobby's

En als ik niet aan het schrijven ben? Dan lees ik een boek! Maar ik houd er ook van om mijn huishouden te doen, om te schilderen of te tekenen. En ik ben dol op dieren. (Dus verbaas je niet als je in mijn boeken ook met enige regelmaat een dier terug ziet komen.)

Maak een Gratis Website met JouwWeb